Už za pár dní budou ulice vonět pečenými kaštany.
Období padajícího listí nám přináší ovoce, které je velmi zdravé a cenné, pokud jde o živiny, minerály a vitamíny. Na podzim se kaštany stávají jednou z nejčastějších pochutin a přísad do pokrmů.
Stejně jako ostatní ořechy obsahují i kaštany tuk, ale v mnohem menším množství. Není tučná a obsahuje vitamíny , které budou mít na tělo velký vliv. Zdravé množství kaštanů denně, abyste mohli získat všechny jeho pozitivní vlastnosti, je 85 gramů.
Nutriční vlastnosti kaštanů
Kaštany obsahují pouze jeden gram tuku a méně než 70 kalorií na 30 gramů. Obsahuje také vitamín C , což z něj dělá speciální ořech. Denní dávka 85 gramů kaštanů obsahuje až 45 % denní potřeby vitamínu C v těle.
Plody kaštanu jsou bohaté na folát, který je charakteristický pro zelenou listovou zeleninu. Kromě vitamínu C v něm najdete také vitamíny B1, B2 a B6 a kyselinu listovou . Je zodpovědný za tvorbu červených krvinek a syntézu DNA. Tato potravina je vhodná pro těhotné ženy, protože zabraňuje výskytu anomálií u plodu.
Konzumací kaštanů do těla vnesete důležité látky jako vlákninu, hořčík , měď , mangan, vápník, železo, zinek a draslík.
Konzumací kaštanů vláknina pomůže snížit hladinu cholesterolu . Z kaštanů lze vyrobit mouku a pyré, protože jsou stejně jako lískové ořechy a mandle bezlepkové. Na druhou stranu má vyšší procento škrobu , a proto je více podobný bramborám a kukuřici.
Kaštan jako lék Toto ovoce můžete jíst vařené, pečené, pyré nebo připravené v čaji. V jakékoli podobě pocítíte jeho zajímavou chuť a získáte všechny nutriční hodnoty.
Kaštanový čaj Kaštany jsou známé tím, že pomáhají při zažívacích a ledvinových problémech . Kaštanový čaj pomáhá při projevech astmatu a bronchitidy .
Pokračování na další straně