Vyřaďte toto jídlo ze svého jídelníčku a zabijte rakovinu v zárodku

Mezi cukrem a rakovinou existuje silná souvislost. Nová studie provedená skupinou vědců z Kalifornské univerzity v San Francisku zjistila, že některé složky různých potravin jsou zodpovědné za více než 35 milionů úmrtí na celém světě ročně. Bylo zjištěno, že cukr je příčinou mnoha zdravotních problémů a onemocnění, včetně cukrovky, metabolického syndromu, nízké a vysoké hladiny cukru v krvi, srdečních onemocnění a rakoviny.

Studie provedená skupinou odborníků z Utah Cancer Institute navíc zjistila, že cukr je jednou z hlavních příčin vzniku rakoviny. Rakovinné buňky spotřebovávají mnohem více glukózy než normální buňky. Jejich výzkum se proto snažil zjistit, jak tento proces probíhá a jak lze vývoj nádorů kontrolovat nebo zastavit. Různé studie ukázaly, že u lidí s vyšší hladinou glukózy je větší pravděpodobnost vzniku rakoviny.

Zajímalo by nás, jaká je souvislost mezi cukrem a rakovinou

Všichni víme, že naše buňky potřebují glukózu, druh cukru, který se přeměňuje na energii. Rakovinné buňky mohou přežít na jednoduchých sacharidech, včetně rafinovaných cukrů, které se nacházejí ve zpracovaných potravinách a sladkostech. Proces, při kterém se glukóza přeměňuje na kyselinu pyrohroznovou, která již nemůže poskytovat energii zdravým buňkám, se nazývá glykolýza.

Na rozdíl od zdravých buněk mohou rakovinné buňky přeměňovat energii z glykolýzy bez kyslíku. Tento proces se nazývá anaerobní glykolýza. Při tomto procesu vznikají odpadní produkty ve formě podobné kyselině mléčné. Tento typ kyseliny mléčné lze odbourat v játrech. Odpadní látky jsou pak z rakovinných buněk transportovány do jater, kde jsou odbourávány.

Odpadním produktem tohoto procesu je glukóza. Tato glukóza opět vyživuje rakovinné buňky, čímž vzniká kruhový cyklus. Jinými slovy, když se v lidském těle objeví rakovinné buňky, jejich přítomnost způsobuje neustálý přísun glukózy do krevního oběhu, což podporuje růst a rozvoj rakoviny.

Pokračování na další straně