Toto je skutečná příčina, proč vás nadýmá a nafukuje se vám břicho. Takto se toho zbavíte už do měsíce!

Možná nevíte o přítomnosti bakterie Helicobacter pylori, která může infikovat různé části žaludku a dvanácterníku. Tato bakterie se nemusí nijak projevit bezprostředně po vniknutí do těla. Přenáší se prostřednictvím nemytých rukou a jídla. Opožděná léčba tohoto onemocnění může vést ke vzniku žaludečních vředů a rakoviny žaludku.

Jak poznáte, že máte v těle tuto bakterii?

H. pylori může způsobovat příznaky, kterých si lidé všimnou jen zřídka, jako je nadýmání, pálení žáhy, průjem a letargie. Tyto příznaky často zaměňujeme s normálním fungováním organismu. Při infekci může být ovlivněno nejen trávení, ale i nálada. Růst bakterií může snižovat hladinu serotoninu v mozku, což vede k depresi a úzkosti. Naštěstí je toto onemocnění léčitelné. Léčí se kombinací antibiotik a léků, které snižují vylučování žaludeční kyseliny.

Jak se zbavit Helicobactera

Bakterie Helicobacter pylori je nejčastější příčinou žaludečních vředů. Většina lidí má tuto bakterii v těle, ale to neznamená problém. H. pylori oslabuje přirozený obranný systém žaludku. Může se usídlit zejména v žaludku a dvanácterníku a způsobovat záněty a další zdravotní problémy. Jedná se o druhou nejčastější infekci po zubním kazu. Hraje důležitou roli při vzniku a progresi rakoviny žaludku. Je důležité si toho být vědom bez ohledu na věk nebo pohlaví. Je vhodné vyhýbat se všemu, co může zhoršit váš stav a podpořit tvorbu této bakterie. Vyhýbat byste se měli zejména stresu.

Správná strava a dostatečný příjem vitaminů A, C a E a zinku jsou důležitými opatřeními na ochranu žaludku před přetížením. Doporučuje se také užívání probiotik obsahujících laktobacily a bifidobakterie. Nezapomínejte na hygienu: ihned po návratu domů a před každým jídlem si důkladně umyjte ruce. Pitná voda by měla být kupovaná nebo filtrovaná.

Přírodní recept na boj s H. pylori od japonského lékaře Složení – 1 středně velký kus brokolice – Špetka mořské soli – Vroucí voda Postup.

Pokračování na další straně