To se stane, když doma spálíte bobkový list a počkáte několik minut! Babičky ho uměly velmi dobře používat

Bobkový list je jedním z nejužitečnějších darů přírody. Kromě použití v kuchyni má mnoho zdravotních výhod. Vavřín je středomořská bylina, kterou milují kuchaři po celém světě.

Věděli jste však, že kromě kulinářského využití má také mnoho zdravotních přínosů pro tělo? Obsahuje bohaté éterické oleje a antioxidanty, reguluje hladinu cukru v krvi a celkově podporuje kardiovaskulární oběh. Kromě toho má podle lékařů také uklidňující účinky, zejména když se pálí v místnosti.

Přínosy vavřínu V některých místech má vůně zvláštní auru, která podbarvuje pobyt vnitřním klidem a pohodou. Je to způsobeno především kouřem z hořkých bobkových listů, který má kromě kulinářského využití i mnoho dalších výhod. Staří Řekové a Římané věřili v léčivou sílu této užitečné byliny a používali ji nejen při vaření, ale také při mnoha rituálech a zdravotních praktikách. Z tohoto důvodu je dodnes považována za symbol vítězství a triumfu. Dnes, po staletích, odborné výzkumy prokázaly, že vavřín má pravdu.

Pokračování na další straně