Učili nás, že kyselou vodu je třeba vylít, ale kyselá voda je přírodní elixír pro naše zdraví. Když tedy dojíte sklenici okurek, použijte zbylou tekutinu. Kyselá voda léčí křeče a bolesti svalů. Stačí vypít čtvrt sklenice kyselé vody po fyzické aktivitě. Je také užitečná pro diabetiky.
Vypití malého množství kyselé vody před každým jídlem pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi.
Kyseliny v nakládané vodě jsou považovány za stejně účinné jako sirup proti kašli.
Pouhý doušek kyselé vody před jídlem zmírňuje pálení žáhy a nepříjemné bolesti žaludku. Okurkovou vodu můžete použít i místo octa k ochucení jídla.
Zde je několik výhod, které byste měli znát:
Osvěžuje dech
Zápach z úst je způsoben bakteriemi v dutině ústní. Ocet z nakládané okurkové vody působí jako silný dezinfekční prostředek a ničí škodlivé choroboplodné zárodky a bakterie. Kopr působí také antibakteriálně a v kombinaci s vinným octem může opravdu pomoci „napravit“ zápach z úst.
Pomáhá zdraví žaludku
Nakládaná voda je také prospěšná pro zdraví střev. Vzhledem k tomu, že ocet je fermentovaná potravina, podporuje množení dobrých bakterií v žaludku a prospívá tak celému trávicímu systému. Kopr prokazatelně pomáhá při špatném trávení a žaludečních křečích.
Pokračování na další straně