Kdo nemůže jíst špenát? Pokud užíváte tyto léky, mohou ve vašem těle způsobit vážné problémy

Tato zelená zelenina je na seznamu „super potravin„ pro své významné antioxidanty, jako je lutein, a beta karoten. Díky němu se organismus snadněji brání toxinům, bakteriím a virům. Ne pro každého však není dobré jíst špenát každý den.

Protože je tam hodně kyseliny šťavelové, může být narušena schopnost těla vstřebávat minerály. Špenát tak může paradoxně vést i k nedostatku těchto látek.

Podle amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv je zvláště rizikový pro pacienty užívající léky na ředění krve kvůli vysokým hladinám vitamínu K, které mohou působit proti účinkům těchto pilulek.

Může také vést k trávicím problémům – průjem, plynatost a plynatost. Vzhledem k tomu, že přísady špenátu mohou interagovat s některými léky, určitě se o použití této zeleniny ve vaší stravě poraďte se svým lékařem.