Kdo nemůže jíst špenát? Pokud užíváte tyto léky, mohou ve vašem těle způsobit vážné problémy

Je známo, že zelená zelenina je pro naše tělo přínosem a špenát je hlavním králem této zeleniny.

Voda je hlavní složkou špenátu. Množství lipidů a sacharidů ve špenátu je malé, ale právě proto špenát patří mezi zeleninu s nejvyšším obsahem bílkovin. Ve špenátu lze nalézt mnoho minerálních látek: vápník, železo, draslík, hořčík, mangan a fosfor. Z vitamínů špenát obsahuje vitamíny A, C, E, K, vitamíny B komplexu (B6, B2, B1) a kyselinu listovou (vitamín B9). Špenát také obsahuje omega 3 mastné kyseliny.

Vitamin A posiluje imunitu, takže tělo snáze bojuje s infekcemi a záněty. Špenát je také užitečný pro své minerální složení: draslík, hořčík, měď, zinek a mangan pomáhají tělu zbavit se přebytečné tekutiny. To upravuje vysoký krevní tlak a zachovává zdraví srdce. Dostatek železa z něj dělá spojence všech, kteří trpí anémií – 100 g špenátu pokryje čtvrtinu denní potřeby.

Pokračování na další straně