Do vroucí vody dávám vlašské ořechy. Moje babička mi řekla toto tajemství

Dobrý zdroj Omega-3 mastných kyselin

Vlašské ořechy mají výrazně vyšší obsah omega-3 tuku než jakékoli jiné ořechy, poskytují 2,5 gramu na 1 porci (28 gramů). Omega-3 tuk z rostlin, včetně vlašských ořechů, se nazývá kyselina alfa-linolenová (ALA). Je to nezbytný tuk pro vaše tělo.

Mohou snížit zánět

Zánět je základem mnoha nemocí, včetně srdečních chorob, cukrovky 2. typu, Alzheimerovy choroby a rakoviny, a může být způsoben oxidačním stresem. Polyfenoly ve vlašských ořechách mohou pomoci v boji proti tomuto oxidativnímu stresu a zánětu.

Prospívají zdravým střevům

Výzkumy naznačují, že pokud jsou vaše střeva bohatá na zdraví prospěšné bakterie a další mikroby, je pravděpodobnější, že budete mít zdravá střeva a dobré celkové zdraví.

Mohou snížit riziko některých druhů rakoviny

Výzkum naznačuje, že konzumace vlašských ořechů může snížit riziko některých druhů rakoviny, včetně rakoviny prsu, prostaty a tlustého střeva.