Vlašské ořechy jsou obzvláště oblíbenou svačinkou, zejména v zimě. Moje babička je vždycky vařila. Důvod není irelevantní! Vlašské ořechy jsou obvykle těžké rozlousknout. Existuje způsob, jak to udělat s mnohem menším úsilím? Ano, samozřejmě! Za chvíli si ukážeme, jak rychle a bez námahy loupat vlašské ořechy.
Jak loupat vlašské ořechy?
Slupku vlašských ořechů lze odstranit louskáčkem nebo kladivem. Pokud je však předem pořádně namočíme, půjde nám to mnohem snáz. Namáčení také zabrání rozbití vnitřku matic během procesu odstraňování skořápky. Jde tedy o velmi cenově výhodný postup, který nám značně usnadní úkol.
Vaření vlašských ořechů
Nejprve dejte vlašské ořechy na 5 minut do vroucí vody. Za tímto účelem si vezměte jakýkoli pokrm, do kterého se vám vejdou všechny ořechy a zároveň vydrží vysokou teplotu. Můžete použít vroucí vodu, ale pro každý případ by měla stačit velmi teplá voda z kohoutku (pokud žijete v oblasti, kde ji můžete snadno použít ke zpracování jídla). Po této době si všimnete, jak moc změkčuje skořápku a usnadňuje její praskání.
Pokračování na další straně