Do vroucí vody dávám vlašské ořechy. Moje babička mi řekla toto tajemství

Jak rozlousknout vlašské ořechy nožem

Poté vlašské ořechy vyjmeme z vody. Položte ořech na rovný povrch špičatým koncem nahoru. Na špičatý konec tlučte kladivem, dokud matice nepraskne podél své osy. Skořápku natáhněte prsty. Umístěte špičatý konec trsátka ořechu nebo špičku malého nože pod jádro. Přejeďte maticí trsátko podél okraje jádra, abyste jej uvolnili ze skořápky. Umístěte jádro do samostatné misky. Tento postup opakujte, dokud nevyloupete všechny vlašské ořechy ze skořápky. A to je vše. Určitě jste si všimli, že po řádném namočení ve vodě byl proces mnohem jednodušší a mnohem rychlejší než obvykle. Takže stojí za to využít tohoto malého usnadnění.

Zdravotní přínosy konzumace vlašských ořechů

Vlašské ořechy poskytují zdravé tuky, vlákninu, vitamíny a minerály. Zde jsou největší výhody jejich konzumace:

Bohaté na antioxidanty

Vlašské ořechy mají vyšší antioxidační hodnotu než jakýkoli jiný obyčejný ořech. Pochází z vitaminu E, který obsahují, melatoninu a rostlinných sloučenin nazývaných polyfenoly, které jsou zvláště přítomny ve slupce vlašských ořechů.

Pokračování na další straně