Zvyšuje riziko rakoviny žaludku a jater. S touto přísadou buďte opatrní

Sůl

Příliš mnoho soli do jídla zvyšuje riziko vzniku rakoviny žaludku. Nadbytek soli může poškodit sliznici žaludku a způsobit zánět. Pamatujte, že sůl se nachází také v uzeném mase, masových a rybích konzervách, konzervované zelenině, bujónových kostkách, omáčkách a polévkách v prášku, lupíncích, fast foodech a hotových kořenicích směsích.

Alkohol

Alkoholické nápoje konzumované v nepřiměřených množstvích škodí nejen našim játrům. Příliš mnoho alkoholu může vést k rozvoji rakoviny hrdla, úst, hrtanu, jícnu a prsu. To platí zejména pro ženy, protože mají v těle více vody. Žena, která vypije stejné množství alkoholu jako muž podobné tělesné hmotnosti, bude mít více alkoholu v krevním oběhu.

Ořechy a zrna obilovin

Pokud jsou tyto potraviny skladovány v nevhodných podmínkách, mohou zvýšit riziko rakoviny jater. Nesprávná vlhkost způsobuje tvorbu aflatoxinů, které jsou karcinogenní. Obilí a ořechy by proto měly být nakupovány z prověřených zdrojů. Měli bychom také dbát na jejich vzhled a dbát na to, aby tyto výrobky neobsahovaly plísně.

Zdroj:lifehacker