Zvyšuje riziko rakoviny žaludku a jater. S touto přísadou buďte opatrní

Způsob stravování výrazně ovlivňuje naše zdraví. Pravidelné používání některých přípravků může vést k rozvoji závažných onemocnění – včetně rakoviny. Ověřte si, které potraviny je lepší v našem denním menu omezit.

Nasycený tuk

Častá konzumace tučných jídel zvyšuje riziko vzniku rakoviny trávicího traktu. Nejškodlivější jsou potraviny bohaté na nasycené tuky, jako jsou tučná masa a hotová jídla. Tento druh potravy zvyšuje tvorbu žluči, ovlivňuje metabolismus bakterií přítomných v tlustém střevě a přispívá k tvorbě sekundárních kyselin, které jsou karcinogenní. Strava s vysokým obsahem nasycených tuků je také jedním z rizikových faktorů rakoviny prsu.

červené maso

Lidé, kteří jedí pravidelně vepřové nebo hovězí maso, mají větší pravděpodobnost, že onemocní rakovinou tlustého střeva, žaludku a slinivky břišní. Tento vztah byl potvrzen výsledky mnoha vědeckých studií. Zdravějším řešením je drůbeží maso, které obsahuje méně hemu – látky zodpovědné za červenou barvu masa. Hem může poškodit sliznici tlustého střeva a stimulovat bakterie přítomné v této části trávicího systému k produkci karcinogenních sloučenin.

Pokračování na další straně