Všichni ho jedí jako blázen, ale neznají jeho špatné stránky: Tady je důvod, proč byste měli být opatrní s kysaným zelím

Přestože je kysané zelí pokladnicí mnoha užitečných látek, má toto jídlo i své stinné stránky.

Toto jsou nevýhody kysaného zelí, věnujte pozornost:

Je to příliš slané

K nakládání zelí se používá velké množství soli, což není zdravé, zvláště když po jídle pijete velké množství vody. Při příjmu velkého množství soli do těla může člověk trpět zvýšením krevního tlaku, sůl v těle se stává zátěží pro ledviny, ukládá se v kloubech a cévách.

Kvůli soli se zadržuje přebytečná tekutina a je obtížné ji vypudit a sůl narušuje poměr draslíku a sodíku, takže ovlivňuje svalové křeče, zejména kolem krku a páteře, říká slavný naturolog Georij Nazarov. Pokud je již kysané zelí konzumováno, měla by být sůl z ostatních potravin a jídel zcela odstraněna.

Pokračování na další straně