co musíte udělat?
Červenou čočku propláchněte ve studené vodě, abyste ji zbavili případných nečistot a 15 až 20 minut před koncem vaření ji přidejte do polévky, fazolí nebo jiné omáčky.
Čočka při tepelné úpravě „vypije“ pořádnou část tekutiny v hrnci a rozpadne se a tím zahustí vámi připravovaný pokrm.
Pokud se vám nelíbí šupinatá textura uvařené čočky, ponořte mixér do hrnce nebo misku přendejte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte krémovou a hustou tekutinu.
Kolik čočky potřebuji na zahuštění jídla?
Použijte 100 gramů suché červené čočky na 500 ml až 1 litr tekutiny, jako je voda nebo vývar. Množství čočky se bude lišit podle toho, co do polévky nebo tekutiny dáte a jak hustou ji chcete mít.
Čočka se zcela rozpadne a v jídle ji neucítíte.
Zdroj.novitet.info