ZDRAVÉ JÍDLO BEZ MOUKY: Toto jídlo během VTEŘIN zahustí vaše jídlo, velmi LÉČIVÉ A LEVNÉ

Když chtěly naše maminky a babičky zahustit polévku, fazole nebo nějakou omáčku, udělaly pastu nebo smíchaly mouku s olejem nebo jiným tukem a přidaly do pokrmu.

Dnes už existují jednodušší a zdravější alternativy zahušťování tekutých pokrmů „na lžičku“, které jsou plné bílkovin.

Červená čočka je nejlepší náhradou nezdravé smažené mouky, píše Srbija Danas.

Jde o lehce stravitelnou luštěninu, která obsahuje asi 330 kalorií ve 100 gramech sušeného ovoce a přibližně 24 gramů bílkovin rostlinného původu.

Před tepelnou úpravou ji není nutné namáčet na hodiny, jako je tomu u cizrny nebo hrachu a vaření zabere jen asi 15 minut.

Pokračování na další straně