Zázvorový čaj: rozpouští ledvinové kameny, čistí játra a ničí rakovinné buňky

Zázvor je velmi oblíbenou přísadou při vaření, zejména v indické a asijské kuchyni. Byl také používán pro své léčivé vlastnosti a to z velmi důležitého důvodu.

Fakta o zázvoru:

Trávení

Zázvor obsahuje fenolické sloučeniny, které zmírňují podráždění trávicího traktu, inhibují žaludeční kontrakce a stimulují produkci žluči a slin.

Nevolnost

Žvýkání syrového zázvoru nebo pití zázvorového čaje je oblíbeným domácím lékem na nevolnost při léčbě rakoviny.

Léčba nachlazení a chřipky

Jako silný antiperspirant podporuje pocení a prohřívá tělo zevnitř.

Úleva od bolesti

Zázvor funguje jako přírodní lék proti bolesti. Podle studie zahrnující 74 dobrovolníků na University of Georgia snížilo každodenní podávání zázvoru bolest svalů způsobenou cvičením o 25 %.

Pokračování na další straně