Zakázané volání. Hnije ve střevech, způsobuje nadýmání a zácpu

Produkty, se kterými by se brambory neměly kombinovat

Jedním z nejoblíbenějších jídel na polských stolech je kombinace brambor s mletým nebo vepřovým řízkem. Sacharidy ve spojení s živočišnými bílkovinami mají podle odborníků negativní vliv na náš trávicí systém a mohou způsobit takové neduhy, jako je pálení žáhy, nadýmání, říhání a pocit tíhy v břiše. Pokrm z tučného masa a brambor podporuje hnilobné a fermentační procesy ve střevech, což často vede k zácpě a plynatosti.

Další kombinací, které bychom se rozhodně měli vyhnout, jsou brambory s máslem. Takový pokrm dodává tělu značné množství prázdných kalorií a dodává nám kila navíc, čímž vede k rozvoji nadváhy a obezity. Navíc zvyšuje hladinu glukózy v krevním řečišti a nutí slinivku k větší práci.