Zakázané volání. Hnije ve střevech, způsobuje nadýmání a zácpu

Většina lidí si nedokáže představit svůj jídelníček bez brambor. Tento neodmyslitelný prvek mnoha našich oblíbených jídel má kromě chuti i zdraví prospěšné vlastnosti. Bohužel jsou brambory v kombinaci s některými produkty zdraví škodlivé. Zjistěte, jakým kombinacím potravin byste se měli vyhnout.

Proč se vyplatí jíst brambory?

Obrovská obliba brambor u nás je dána především tím, že se z nich dá velmi snadno připravit mnoho chutných pokrmů. Mezi ně patří mimo jiné: hranolky, pyré, bramboráky, knedlíky, knedlíky, slezské nudle, kastrol nebo bramborák. Po této zelenině se vyplatí sáhnout nejen kvůli její chuti, ale také kvůli mnoha hodnotným ingrediencím, které obsahuje.

Brambory obsahují: vitamín C, vitamíny skupiny B, fosfor, zinek, vápník, měď, hořčík, železo, draslík, sodík, polyfenoly, karotenoidy, fenolické sloučeniny a sacharidy. Hlízy brambor se skládají především z polysacharidu, což je rezistentní škrob, který je vyroben z amylopektinu a amylózy. Výsledky dosud provedených vědeckých studií potvrzují, že pravidelná konzumace škrobové zeleniny snižuje riziko vzniku kolorektálního karcinomu. Tato látka navíc pomáhá snižovat příliš vysoké koncentrace cukru a špatného LDL cholesterolu v krevním řečišti.

Pokračování na další straně