Vynikající recept na pěnový koláč s ovocem, který nemá konkurenci

Postup:

Smíchejte měkké máslo s cukrem.

Smícháme také vanilkovým cukrem a strouhanou citrónovou kůrou.

Přidejte žloutky.

Promíchejte, prosijeme mouku.

Vypracujte měkké těsto.

Přemístěte těsto na pečící papír.

Roztáhněte jej rukama nebo válečkem, dokud nedosáhnete plát o rozměrech asi 20 x 25 cm.

Pečte asi 20 minut v předehřáté troubě na 180 ° C.

Vyšlehejte vaječné bílky pomocí mixéru na tuhý sníh a postupně přidejte cukr.

Roztíříte vaječnou bílou pěnu na povrch předpečeného těsta.

Vytvořte vzor zadní stranou lžíce.

Jahody omyjte a vysušte.

Ovoce umístěte do vzdálenosti cca 3 cm od sebe.

Vložte koláč do trouby na přibližně 20 minut, přičemž teplota se nastaví na 180 ° C.

Pěna by měla mít krémový odstín a na povrchu by měla být křupavá a pod kůrou bude měkká.

Po pečení nechte koláč v troubě vypnout dalších 7 minut.

Nechte koláč vychladnout, rozkrojte a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj.tojenapad