Postup:
Smíchejte měkké máslo s cukrem.
Smícháme také vanilkovým cukrem a strouhanou citrónovou kůrou.
Přidejte žloutky.
Promíchejte, prosijeme mouku.
Vypracujte měkké těsto.
Přemístěte těsto na pečící papír.
Roztáhněte jej rukama nebo válečkem, dokud nedosáhnete plát o rozměrech asi 20 x 25 cm.
Pečte asi 20 minut v předehřáté troubě na 180 ° C.
Vyšlehejte vaječné bílky pomocí mixéru na tuhý sníh a postupně přidejte cukr.
Roztíříte vaječnou bílou pěnu na povrch předpečeného těsta.
Vytvořte vzor zadní stranou lžíce.
Jahody omyjte a vysušte.
Ovoce umístěte do vzdálenosti cca 3 cm od sebe.
Vložte koláč do trouby na přibližně 20 minut, přičemž teplota se nastaví na 180 ° C.
Pěna by měla mít krémový odstín a na povrchu by měla být křupavá a pod kůrou bude měkká.
Po pečení nechte koláč v troubě vypnout dalších 7 minut.
Nechte koláč vychladnout, rozkrojte a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj.tojenapad