Příprava:
Mrkev a řepu nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce.
V dalším hrnci dejte vařit vodu a zalijte jí zeleninu tak, aby byla voda dva prsty nad zeleninou.
Poté přidáme nakrájené sušené meruňky a rozinky. Dejte na oheň a jakmile se vaří, stáhněte hrnec z ohně.
Po vychladnutí přidejte do tekutiny 1 polévkovou lžíci medu. Přeneste na chladné místo a nechte 12 hodin odstát.
Poté tekutinu přeceďte přes gázu a uložte do lednice.
Pijte půl sklenice třikrát denně, před jídlem.
Kousky ovoce a zeleniny můžete jíst i samostatně nebo je jednoduše přidat do jídla.
Chcete-li lépe vyčistit střeva, aplikujte tento recept po dobu jednoho měsíce. Uvedené množství vám bude stačit do 2 dnů.
Výhody ingrediencí z detoxikačního nápoje
Červená řepa dokonale čistí střeva, játra a krev a zabraňuje tvorbě ledvinových a žlučníkových kamenů.
Kromě vitamínů B1, B2, B6 a C obsahuje celou řadu minerálních látek, jako je vápník, draslík, hořčík, fosfor, stroncium a brom.
Červená řepa také díky aminokyselině betainu brání vzniku nádorových buněk v těle.
Mrkev má silné antioxidační vlastnosti a obsahuje betakaroten, který se v těle přeměňuje na vitamín A.
Tento vitamín je silným bojovníkem proti volným radikálům a strážcem vaší imunity, která je rovněž nezbytná pro růst buněk a zdraví očí.
Mrkev čistí krev a ledviny, vyrovnává hladinu krevního cukru a chrání před rakovinou.
Výhody sušených meruněk a rozinek jsou rozmanité.
Toto sušené ovoce v kombinaci odstraňuje přebytečný hlen z vašich břišních orgánů a přispívá ke zdraví jater a sleziny.
Sušené meruňky působí jako mírné projímadlo a podporují vylučování odpadních látek z těla.
Rozinky také stimulují trávení a zmírňují chudokrevnost a snižují riziko rakoviny.
Med, přírodní sladidlo, lidově nazývané „tekuté zlato“, se často používá jako přírodní lék v lidovém léčitelství.
Obsahuje bílkoviny, vitamíny a minerály nezbytné pro tělo a má silné antibakteriální vlastnosti.
Přírodní med obsahuje probiotika, která stimulují činnost tzv. dobré bakterie ve střevech.
Další tipy pro zdraví střev
Vyvarujte se mastných, smažených a zpracovaných potravin a hotových jídel.
Jezte hlávkovou zeleninu, jako je kapusta, brokolice, zelí a růžičková kapusta.
Konzumujte potraviny bohaté na vlákninu, jako je hnědá rýže, zelená listová zelenina, jablka, bobule a lněná semínka, protože takové potraviny dále čistí střevní stěny a podporují jejich peristaltiku.
Užívejte probiotika nebo tzv dobré bakterie, které přispívají k optimální funkci střevní mikroflóry.
Pijte co nejvíce vody a neslazených bylinkových čajů, které vyplavují a vylučují toxiny.
Zdroj. alternative-for-you