Věděli jste, že existují potraviny, které byste po čtyřicítce neměli jíst?

1. Bílkoviny  – po čtyřicítce umírňujeme konzumaci masa. Maso patří mezi pomaleji se rozkládající potraviny. Je dobré, když je bílkovina přijímána ve formě tvarohu, sýra a hub. Jezte maso méně často a vybírejte libové, nízkotučné kuřecí, krůtí nebo králičí maso.

2.  Pijte 1-2 sklenice vody ráno nalačno a půl litru mezi jídly. Nepijte více než 1 kávu.

3. Zapomeňte na sycené nápoje, pečivo z rafinované mouky a rychlé občerstvení. Obsahují jednoduché sacharidy, které tělo během několika sekund uloží jako tuk.

4. Nemůžeme-li se současně těchto potravin vzdát, pak bychom měli ze svého jídelníčku za týden vyřadit pouze jednu. Pokud máme hlad, zmírněme ho velkým množstvím vlákniny, která nás zasytí.

5. Sezamová semínka  jsou superpotravina, snižují  cholesterol a stimulují trávení. Konzumujte maximálně tři čajové lžičky denně.

6. Nepijte alkohol. O svátcích je přípustná sklenka červeného vína.

7. Tučné mořské ryby: nejlepší jídlo pro ženy po čtyřicítce. Dobré tuky v něm chrání cévní systém, pečují o zdraví vlasů a pokožky a stimulují paměť.

8. Jezte malé porce každé 2-3 hodiny denně. Tak nebudeme mít hlad.

Doufáme, že se vám článek líbil a nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli a rodinou.