V ZIMĚ RAJČATA NEKUPUJI: O tomto triku ví jen málokdo. 2 způsoby, jak zpracovat přebytek rajčat

Takto si zachovají svoji chuť a barvu.

Na internetu najdete mnoho tipů na přípravu rajčat na zimu ale věříme, že jste o tomto triku ještě nevěděli.

Jednoduchý a lahodný recept, který by měl patřit mezi přípravy na zimní období.

Rajčata ve sklenici lze skladovat v lednici až 1 rok.

Sušená rajčata můžete skladovat v lednici a na chladném místě mimo slunce po dobu 2 let, aniž by se zkazila.

Pečená rajčata s česnekem v olivovém oleji

Rajčata rozpulte a vykrojte zbytky stopek. Poloviny ještě jednou rozpulte a rozložte je na plech pokrytý pečicím papírem tak, aby byla vyrovnaná pěkně jeden kousek vedle druhého. Takto připravte 2 plechy a zbytek použijte na sušení sluncem. Rajčata na plechu posypejte mořskou či himalájskou solí a také sušeným či čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem. Plech s rajčaty vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C asi 1 hodinu.

Oloupejte česnek a nasekejte ho na hrubé kousky. Uzavíratelné sklenice vyčistěte a sterilizujte. Na dno nasypejte trochu česneku, posypejte ho tymiánem či čerstvým rozmarýnem a vyrovnejte na něj horká rajčata z trouby. Když jste zhruba v polovině sklenice, přisypejte zase jednu lžíci česneku a trochu tymiánu nebo rozmarýnu a vyrovnejte sklenici do plna. Navrch opět nasypejte trochu česneku a tymiánu a vše zalijte 30 ml olivového, případně jiného rostlinného oleje. Sklenice důkladně uzavřete víčky a postavte dnem vzhůru a nechte je takto stát 8 až 10 hodin.

Pokračování na další straně