Už žádné kupování drahého sýra mascarpone! Stačí 10 minut a uděláte si to sami!

Postup:

Smíchejte jogurt se solí.

Vmícháme jogurt ze zahrádky a vše dobře promícháme.

Přidejte také zakysanou smetanu a vše dobře promíchejte.

Je třeba získat pevnou a nadýchanou hmotu.

Připravte si misku, do které umístíte sítko, gázu nebo vzácné plátno.

Poté nalijte vzniklý krém a vrch přikryjte plátnem.

Vše zakryjte a vymačkejte a dejte do lednice alespoň na 12 hodin.

Takto má vypadat lisovaná miska.

Druhý den budete mít vynikající domácí sýr mascarpone.

V misce najdete i vylučovanou syrovátku.

Jen je nevylijte, použijte je na palačinky nebo jiná těsta.

Takto vypadá výsledná konzistence.

Vyrobený sýr je úplně stejný jako kupované mascarpone.

Přejeme dobrou chuť!

Video

Zdroj:youtube