Postup:
Smíchejte jogurt se solí.
Vmícháme jogurt ze zahrádky a vše dobře promícháme.
Přidejte také zakysanou smetanu a vše dobře promíchejte.
Je třeba získat pevnou a nadýchanou hmotu.
Připravte si misku, do které umístíte sítko, gázu nebo vzácné plátno.
Poté nalijte vzniklý krém a vrch přikryjte plátnem.
Vše zakryjte a vymačkejte a dejte do lednice alespoň na 12 hodin.
Takto má vypadat lisovaná miska.
Druhý den budete mít vynikající domácí sýr mascarpone.
V misce najdete i vylučovanou syrovátku.
Jen je nevylijte, použijte je na palačinky nebo jiná těsta.
Takto vypadá výsledná konzistence.
Vyrobený sýr je úplně stejný jako kupované mascarpone.
Přejeme dobrou chuť!
Video
Zdroj:youtube