Uložte si tento recept, hlavní přísadu máte na jaře zdarma a v tomto spojení pomáhá nejvíce!

Ošetřete ANÉMII a vyčistěte JÁTRA CITRONEM a kopřivou (recept na kopřivovou limonádu)

Konzumace sezónních potravin může našemu tělu přinést velké výhody. Jaro je nepochybně obdobím jater a žlučníku , o čemž svědčí množství hořkých a depurujících rostlin , které se v tomto období objevují. Kopřiva patří mezi nejlepší prostředky na očistu, posílení a omlazení organismu.

Kopřivy „ zeleným mlékem země “ kvůli jejich schopnosti vyživovat a obnovovat oslabená těla po zimních měsících. Jsou bohaté na vápník, železo, draslík, hořčík, zinek, měď a snadno vstřebatelné bílkoviny . Obsahují také dobré množství  vitamínu C, vitamínů A, B, D a K. Botanička Rosemary Gladstar říká, že kopřiva je jedním z nejlepších zdrojů stravitelného železa v rostlinách. Proto má tak dobré účinky při chudokrevnosti . Jeho blahodárné působení je ve skutečnosti zaměřeno na několik orgánů a částí těla: játra, trávicí trakt, močové cesty, reprodukční systém, imunitní systém, metabolismus a dýchací systém . Má tonizující , antihistaminové (antialergické) a protizánětlivé vlastnosti . Pomáhá při tvorbě krve a vyživuje nadledvinky . Snižuje svalové křeče , obnovuje nedostatek vitamínů a minerálů a podporuje regeneraci organismu po nemoci nebo po období dlouhodobého stresu . Kopřivy jsou indikovány při infekcích močových cest, zadržování vody, intoxikovaném těle, stresu, dně, ekzémech, svědění kůže, zácpě či průjmu, alergiích a autoimunitních onemocněních.

Pokračování na další straně