Třešně jsou léčivé, protože posilují imunitu, krevní obraz, kosti, jsou dobré na srdce a žaludek. Níže se dozvíte všechny léčivé vlastnosti třešní.
Za prastarou vlast třešně je považována Malá Asie. Díky římské armádě se toto ovoce dostalo do Říma, kde pak začalo jeho intenzivní pěstování.
Podle záznamů římského spisovatele Plinia Staršího pěstovali Římané 8 různých odrůd třešní (dnes známe více než 1500 odrůd). Jeho plody se staly oblíbeným ovocem římských vojáků, kteří věřili, že tyto sladké dužnaté bobule zvyšují energii a posilují sílu. Brzy se zpráva o tomto lahodném ovoci i jeho pěstování rozšířila po celé Evropě.
Pokud existuje přírodní lék ze dřeva, pak by to mohly být nejprve třešně. Kromě posílení imunity, krevního obrazu, kostí jsou zdravé pro srdce a žaludek.
Méně známé je, že třešně jsou také považovány za přírodní lék na revma. Třešně totiž snižují hladinu kyseliny močové a tím tiší záněty a bolesti kloubů.
Zde je důvod, proč jsou třešně tak léčivé:
Třešně jsou léčivé pro srdce
Cukr nacházející se v třešních se pomalu uvolňuje do krevního oběhu a konzumace třešní zabraňuje náhlému poklesu krevního cukru, snižuje potřebu cukru a také náhlým změnám nálad.
Četné studie potvrdily, že třešně jsou léčivé pro srdce. Potvrdili, že jejich konzumací můžete snížit hodnoty LDL, takzvaného „špatného cholesterolu“ až o 20 procent.
Třešně obsahují také draslík, minerál, který významně přispívá ke zdraví srdce. Kromě toho jsou třešně také bohatým zdrojem vlákniny, hořčíku, vitamínu C a vitamínu B6, které jsou důležité pro udržení zdraví srdce.
Pokračování na další straně