3 důvody, proč každé ráno snídat ovesné vločky:
1. Snižuje cholesterol
Výzkum ukazuje, že denní miska ovesných vloček může snížit váš celkový cholesterol a špatný cholesterol ucpávající tepny.
2. Pomáhá vám udržet cukr v normálním rozmezí
Oves obsahuje hodně vlákniny známé jako beta-glukan. Kromě působení na cholesterol může beta-glukan také zpomalit vstřebávání glukózy (nebo cukru) do krve.
Poté, co sníte ovesné vločky, tento beta-glukan se rozloží na gelovitý roztok, který vystýlá vaše střeva. Tato silná vrstva přirozeně zpomaluje rychlost, kterou cukr vstupuje do vašeho krevního oběhu.
3. Je výborný na hubnutí
Když jíte ovesné vločky, pocit sytosti přetrvává dlouho, dlouho, což znamená žádné svačiny mezi jídly, což znamená nižší váhu.
Příprava snídaně:
Nejlepší by bylo, kdyby oves ve vodě chvíli stál, asi 5 hodin. Scedíme a vaříme asi půl hodiny. Takto uvařený oves můžete kombinovat na slaná i sladká jídla.
Pokud k tomu přidáte sýr a slaninu, budete mít snídani, která vás nabije energií.