Toto drobné ovoce je jedním z nejsilnějších antioxidantů na světě. Je to nesmírně užitečné, pokud bojujete s problémy s klouby nebo ledvinami!

Jak nakupovat, jak skladovat?

  • Angrešt lze použít k různým účelům v různých fázích zralosti (viz níže). Podle toho nakupujeme a sklízíme.
  • Nezralé oči jsou tvrdší, jasnější, zelenější než zralé.
  • Hledejte bobule, které jsou bez prasklin a skvrn.
  • Jeho zralý angrešt je vlhký a měkký, obtížně se přepravuje a začíná se snadno kazit a plesnivět.
  • Může být skladován v chladničce po dobu 3-5 dnů.

Všestranný angrešt

Ovoce lze využít mnoha způsoby:

  • z nezralého ovoce se dá udělat výborný kompot ;
  • Polozralý angrešt lze pro vysoký obsah pektinu použít k zahušťování džemů a zavařenin z jiného ovoce, do omáček a polévek;
  • zralé na syrovou spotřebu, na koláče, umíme udělat džem, ale třeba i víno;
  • lze dobře zmrazit;
  • jeho chuť se příjemně mísí s následujícími pokrmy: jablko, jahoda, máta, černý bez, jehněčí a vepřová pečeně, ryby.

Zdroj:twice