TOP 4 NEJZDRAVŠÍ POTRAVINY NA SVĚTĚ: Věří se, že potlačují rakovinné buňky

Vlašské ořechy

Vlašské ořechy jsou bohaté na živiny a obsahují bioaktivní látky, jako je kyselina gallová, kyselina chlorogenová a kyselina ellagová. Jak již bylo popsáno dříve, konzumace vlašských ořechů je spojena se sníženým rizikem vzniku rakoviny tlustého střeva . Vědci z Národní univerzity v Soulu a Sungkiunkan University v Jižní Koreji studovali extrakt z vlašských ořechů kvůli jeho schopnosti potlačovat rozvoj rakovinných kmenových buněk.

V laboratoři pěstovali kmenové buňky rakoviny tlustého střeva izolované od pacienta a vystavili buňky extraktu z vlašských ořechů. Po dvou dnech expozice klesl počet rakovinných kmenových buněk ošetřených extraktem z vlašských ořechů o 34 procent. Za šest dní došlo k ohromujícímu 86procentnímu potlačení růstu rakovinných kmenových buněk.

Extra panenský olivový olej

Extra panenský olivový olej obsahuje třídu bioaktivních látek známých jako sekoiridoidy, které představují až 46 procent celkových polyfenolů přítomných v olivovém oleji. Tyto přírodní chemikálie se vstřebávají v tenkém střevě a lze je detekovat v krevní plazmě a moči, což dokazuje jejich přítomnost a dostupnost v těle.

Vědci ze Španělska v laboratoři prokázali, že sekoiridoidy olivového oleje mohou dramaticky snížit růst kmenových buněk rakoviny prsu. Když byly myším injikovány kmenové buňky rakoviny prsu, které byly vystaveny sekoiridoidům, až u 20 procent myší se nevyvinuly nádory. U 80 procent těch, u kterých se vyvinuly nádory, byly nádory patnáctkrát menší a rostly mnohem pomaleji než neléčené buňky rakoviny prsu. Tento výsledek je v souladu se supresí kmenových buněk rakoviny prsu.

Zdroj:stil