TOP 4 NEJZDRAVŠÍ POTRAVINY NA SVĚTĚ: Věří se, že potlačují rakovinné buňky

Vědci každý den pracují na hledání způsobů, jak bojovat s rakovinou, a zatím objevili dietní faktory, o kterých se věří, že mají schopnost potlačovat vývoj rakovinných buněk.

Nádorové kmenové buňky jsou zodpovědné za spouštění mnoha druhů rakoviny a také za povzbuzení opětovného výskytu rakoviny po léčbě. Zde jsou nejlepší potraviny, o kterých věří, že mohou ovlivnit rakovinné buňky…

Zelený čaj

Zelený čaj má mnoho prospěšných funkcí, včetně schopnosti potlačovat rozvoj rakovinných kmenových buněk. Vědci z Nanjing Medical University a Sun Yet-Sen University Cancer Center v Číně zkoumali účinek polyfenolu ze zeleného čaje, epigalokatechin-3-galátu (EGCG), v laboratoři a zjistili, že může snížit růst kmenových buněk rakoviny tlustého střeva o 50 procent. .

Další studie z University of Salford v Anglii ukázala, že zelený čaj (pouze prášek z čajových listů) může přerušit metabolickou dráhu kmenových buněk rakoviny prsu.

Fialové brambory

Fialové brambory původem z Peru byly ceněny starými Inky pro jejich nutriční výhody. Obsahuje bioaktivní antokyanin, modrofialový pigment, který dodává mnoha tmavým bobulím odstín. Vědci z Penn State University zkoumali vliv fialových brambor na rakovinové kmenové buňky . V laboratoři krmili myši, které měly vysoké riziko rozvoje rakoviny tlustého střeva, každý den po dobu jednoho týdne dietní ekvivalent jedné fialové brambory (odrůda Purple Majesti).

Srovnávali účinky brambor s protizánětlivým lékem Sulindac, o kterém je známo, že potlačuje polypy tlustého střeva a rozvoj rakoviny tlustého střeva. Po jednom týdnu bylo vyšetřeno tlusté střevo myší. Myši krmené fialovými bramborami měly o 50 procent méně nádorů. Když byly tkáně tlustého střeva zkoumány pečlivěji pod mikroskopem, došlo ke 40procentnímu nárůstu zabíjení kmenových buněk rakoviny tlustého střeva ve srovnání se skupinou, která nejedla fialové brambory .

Vědci připravovali fialové brambory různými způsoby, včetně pečení, krájení na kostičky a sušení mrazem, ale bioaktivní složky pro boj s rakovinovými kmenovými buňkami se zdají být stabilní i za různých podmínek a technik přípravy. Fialové brambory mohou mít vzhledem ke svým účinkům kromě nádherné barvy i unikátní protirakovinné vlastnosti, které tradiční bílé brambory nemají.

Pokračování na další straně