Chystáte se vařit polévku, udělejte jednu z nich! TOP 10 nejchutnějších a nejoblíbenějších polévek

Dobrou chuť!

4. „Kharcho“ s kuřecím masem.

Ingredience:

  • kuřecí prsa – 300 g;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • rýže – 100 g;
  • česnek – 3 stroužky;
  • rajčatová pasta – 2 polévkové lžíce. lžíce;
  • sůl a koření – podle chuti;
  • greeny – malá parta;
  • rostlinný olej – na smažení.
  • Výpočet – pro 3 litry.

Co mám dělat?

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky;
  2. Rýži uvaříme spolu s kuřecími prsíčky v osolené vodě;
  3. Mrkev nastrouhejte na velkém struhadle (nebo nakrájejte na plátky);
  4. Cibuli nakrájejte na malé kostičky;
  5. Smažte mrkev a cibuli, přidejte rajčatovou pastu, nasekaný česnek, jemně nakrájenou zeleninu a trochu dušené;
  6. Přidejte pečínku do polévky se solí a kořením;
  7. Když se polévka vaří, vypněte ji a nechte polévku 10 minut vařit;
  8. Při podávání polévku posypte bylinkami.

Dobrou chuť!

5. Rajčatová polévka s masovými kuličkami a cizrnou.

Ingredience:

  • mleté ​​hovězí maso – 400 g;
  • cizrna – 1 šálek (předem namočený ve vodě);
  • brambory – 3 kusy;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • česnek – 3 stroužky;
  • Bulharský pepř – 1 kus (malý);
  • rajčatová pasta – 2 polévkové lžíce. lžíce;
  • rostlinný olej – na smažení;
  • sůl a koření – podle chuti.
  • Výpočet – 4 litry.

Co mám dělat?

  1. Cizrnu vařte v osolené vodě, dokud se neuvaří;
  2. Z mletého masa tvořte malé karbanátky a opatrně je přidejte k cizrně uvařit;
  3. Proveďte pražení;
  4. Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky a smažte;
  5. Přidejte najemno nakrájenou papriku a česnek s rajčatovou pastou, vařte pod pokličkou na mírném ohni 10 minut (míchejte, aby nedošlo k připálení);
  6. Výpek přiložíme k uvařené cizrně a masovým kuličkám. Přidejte brambory nastrouhané na velkém struhadle, osolte a opepřete, jak se polévka vaří, vařte na mírném ohni 20 minut, poté vypněte a nechte polévku 10 minut vařit;
  7. Při podávání posypeme bylinkami.

Dobrou chuť!

6. Sibiřská okurka s houbami.

Ingredience:

  • hovězí maso – 300 g;
  • Uzené klobásy – 200 g;
  • šunka – 200 g;
  • cibule – 1 kus;
  • houby – 200 g (například lesní zimolez, předvařené);
  • okurky – 2 kusy;
  • olivy – 150 g (vypeckované);
  • rajčata – 2 kusy;
  • rajčatová pasta – 2 polévkové lžíce. lžíce;
  • sůl a koření – podle chuti;
  • rostlinný olej – na smažení;
  • citron – 1 ks.
  • Výpočet 3-3,5 litru.

Co mám dělat?

  1. Hovězí vývar uvaříme v osolené vodě, maso vyjmeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme zpět do pánve spolu s houbami a kořením;
  2. Uděláme restování: Cibuli nakrájíme, orestujeme dozlatova, přidáme nakrájenou šunku a uzenou klobásu, vše společně opékáme 5 minut, přidáme nakrájená rajčata bez slupky a rajčatový protlak, vše pod pokličkou podusíme na mírném ohni 10 minut;
  3. Výpek přendejte do hovězího vývaru a přidejte nakrájené okurky a olivy, přiveďte k varu, vypněte a nechte 20 minut louhovat lák;
  4. Při podávání vložíme do každého talíře plátek citronu;
  5. Velmi chutné se zakysanou smetanou a nakrájenou zeleninou.

Dobrou chuť!

7. Slepičí polévka se sýrovými knedlíčky a zeleným hráškem.

Ingredience:

  • kuřecí prsa – 300 g;
  • mrkev – 1 kus;
  • brambory – 3 kusy;
  • zelený hrášek – malá hrst;
  • cibule – 1 kus;
  • sýr – 50 g;
  • vejce – 1 kus;
  • mouka – 4 polévkové lžíce. lžíce (možná více či méně, vše závisí na mouce);
  • sůl a koření – podle chuti;
  • rostlinný olej – na smažení.

Co mám dělat?

  1. Vývar z kuřecích prsíček uvaříme v osolené vodě, prsa rozebereme na vlákna a vhodíme zpět do vývaru;
  2. Brambory nakrájejte na kostky, přeneste do vývaru;
  3. Proveďte pražení;
  4. Smažte jemně nakrájenou cibuli a nakrájenou mrkev (nebo nastrouhanou na struhadle);
  5. Přidejte pečínku do polévky, osolte a okořeňte a vařte, dokud nebude téměř hotová;
  6. Tvoříme tvarohové knedlíky: Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, promícháme a postupně po malých dávkách přidáváme mouku, prohněteme tak, aby se vám lehce přilepila na ruce a vyválejte malé kuličky;
  7. Přidejte knedlíčky spolu se zeleným hráškem a vařte dalších 10 minut, přikryjte a nechte polévku 5 minut vyluhovat.

Dobrou chuť!

8. Slepičí polévka s vaječnými placičkami.

Ingredience:

  • kuřecí prsa – 300 g;
  • vejce – 3 kusy;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • brambory – 2 kusy;
  • sůl a koření – podle chuti;
  • rostlinný olej – na smažení.

Co mám dělat?

  1. Vývar z kuřecích prsíček uvaříme v osolené vodě, prsa nakrájíme na malé kousky, přendáme zpět do vývaru;
  2. Přidejte do polévky nakrájené brambory;
  3. Proveďte pražení;
  4. Nastrouhejte mrkev na velkém struhadle a nakrájejte cibuli na malé kostičky, smažte zeleninu;
  5. Přidejte pečínku do polévky a vařte 15 minut;
  6. Rozšlehejte vejce s trochou soli a pepře;
  7. smažte z obou stran jako palačinky (výpočet 3 vejce – tři palačinky);
  8. Vaječné placky mírně vychladíme a nakrájíme na proužky, přidáme do polévky. Po uvaření polévky stáhněte z plotny a nechte 10 minut vyluhovat;
  9. Posypeme nakrájenou zeleninou a podáváme.

Dobrou chuť!

9. Finská polévka s lososem a smetanou.

Ingredience:

  • lososová polévková sada – 300 g (hlavy, ostny, ocasy);
  • filet z lososa – 300 g;
  • brambory – 3 kusy;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 2 kusy;
  • nízkotučný krém – 1 šálek;
  • sůl a koření – podle chuti.
  • Výpočet – pro 3 litry.

Co mám dělat?

  1. Pošlete polévku nastavenou k varu s celou cibulí, jak se vaří, neustále odstraňujte pěnu;
  2. Vyjměte polévkovou sadu z vývaru;
  3. Vývar přecedíme, vařící vrátíme na sporák, přidáme brambory nakrájené na malé kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev;
  4. Když se vývar vaří, přidejte nakrájeného lososa, sůl a koření;
  5. Vařte 20 minut, neustále odstraňte pěnu;
  6. Na samém konci vaření zalijeme smetanou, přivedeme k varu, odstavíme z plotny a necháme 20 minut vyluhovat.

Dobrou chuť!

10. Hovězí šurpa.

Shurpa je orientální, hustá a velmi sytá polévka, nejlépe ji vařit v kotlíku, maso obrat až na kost, pro zasycení. Polévka je velmi chutná. Našla jsem spoustu receptů, ale rozhodla jsem se tam zastavit a nelitovala jsem.

Ingredience:

  • hovězí maso s kostí nebo masem a žebry – 800 g;
  • cibule – 2 kusy;
  • loupaná rajčata – 3 ks;
  • mrkev – 2 kusy (střední velikost);
  • Bulharský pepř – 2 kusy (nejlépe různých barev);
  • brambory – 6-7 kusů;
  • česnek – 5 stroužků;
  • pálivá paprika – 1 kus;
  • rajčatová pasta – 1 tabulka. lžíce se skluzavkou;
  • zelenina – petržel, koriandr (podle chuti);
  • rostlinný olej – na smažení;
  • koření a sůl – podle chuti.
  • Výpočet – pro 5 litrů.

Co mám dělat?

  1. Maso omyjte, nakrájejte na střední kousky a pošlete smažit přímo do hrnce (pokud není hrnec, můžete vařit v multivarku nebo smažit samostatně na pánvi), smažit na obou stranách na vysokém ohni, přidat mrkev, nakrájenou na plátky mrkev a cibuli na půlkroužky, vše orestujte, zeleninu přiveďte do měkka;
  2. Přidejte vodu a vařte asi 1 hodinu (nezapomeňte odstranit pěnu);
  3. Mezitím oloupejte brambory a papriky (horké, dokud se jich nebudete muset dotknout);
  4. Nastal čas, je třeba položit další zeleninu;
  5. Brambory, papriky a rajčata nakrájejte poměrně velké a pošlete do vývaru, nezapomeňte osolit a přidat různé koření, přiveďte k varu, přidejte rajčatovou pastu, nasekaný česnek a feferonku vcelku (bez řezání);
  6. Přikryjte, snižte teplotu na minimum a vařte 1 hodinu;
  7. Po uplynutí času velmi opatrně vyjměte feferonky a posypte bylinkami a vařte dalších 5 minut;
  8. Při podávání těm, kdo mají rádi ostřejší, nakrájejte na malé kousky přímo na talíř feferonku (ale ne všechny, samozřejmě) a posypte bylinkami.

Dobrou chuť!

Která z těchto 10 vás zaujala nejvíce?

Zdroj:souspark