Chystáte se vařit polévku, udělejte jednu z nich! TOP 10 nejchutnějších a nejoblíbenějších polévek

Zde je 10 nejchutnějších polévek, které potěší nejen vás, ale i vaše hosty!

1. Aromatická polévka s uzeným kuřecím masem a smetanovým sýrem.

Ingredience:

  • uzené stehno – 300 g;
  • smetanový sýr – 3 polévkové lžíce. lžíce;
  • brambory – 3 kusy;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • koprová zelenina – pro podávání;
  • sůl a koření – podle chuti;
  • rostlinný olej – na smažení.

Co mám dělat?

  1. Stehno uvaříme, vyjmeme z vývaru, rozebereme na vlákna a přendáme zpět do vývaru;
  2. Dále přidejte na kostičky nakrájené brambory a nadrobno nakrájenou mrkev (nebo nastrouhanou);
  3. Smažte cibuli dozlatova a přidejte do polévky;
  4. Následuje tavený sýr;
  5. Vařte na mírném ohni po dobu 15-20 minut nebo déle, dokud není sýr hotový a zcela rozpuštěný;
  6. Při podávání posypte jemně nasekaným koprem nebo jinou oblíbenou zeleninou.

Dobrou chuť!

2. Hrachová polévka s loveckými klobásami a sýrem.

Ingredience:

  • hrášek – 1 šálek;
  • brambory – 3 kusy;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • lovecké klobásy – 5 kusů;
  • tavený sýr – 1 kus (nebo 2 polévkové lžíce);
  • zelení – podle libosti;
  • sůl a koření – podle chuti;
  • rostlinný olej – na smažení.
  • Výpočet – 3 litry.

Co mám dělat?

  1. Hrách namočte na 2 hodiny nebo přes noc;
  2. Hrášek nasypte do vroucí osolené vody, vařte 30 minut za stálého odstraňování pěny, přidejte brambory;
  3. Udělejte pečínku: Nakrájejte cibuli nadrobno, mrkev nastrouhejte (nebo nakrájejte najemno), orestujte téměř do změknutí, přidejte nakrájené párky;
  4. Přidejte pečínku k hrášku s bramborami a smetanovým sýrem a vařte, dokud se sýr úplně nerozpustí, při podávání posypte bylinkami.

Dobrou chuť!

3. Hrachová polévka s kuřecím masem a houbami.

Ingredience:

  • kuřecí řízek – 300 g;
  • houby – 150 g (například houby);
  • hrášek – 0,5 šálku (předem namočený ve vodě přes noc);
  • brambory – 2 kusy;
  • mrkev – 1 kus;
  • cibule – 1 kus;
  • hořčice – 1 lžička;
  • kurkuma – na špičce čajové lžičky (volitelně, pro více žluté barvy);
  • rostlinný olej – na smažení;
  • sůl a koření – podle chuti;
  • zelenina – k podávání.

Co mám dělat?

  1. Hrášek spolu s kuřecími prsíčky dáme vařit do osolené vroucí vody na 30 minut nebo déle;
  2. Nakrájejte prsa na malé kousky;
  3. Brambory nakrájejte na kostičky a přendejte do hráškového vývaru s kuřecími prsíčky a vařte 15 minut i déle;
  4. Proveďte pražení;
  5. Nastrouháme mrkev (nebo nakrájíme na malé kousky) cibuli nakrájenou na malé kostičky;
  6. Zeleninu orestujeme do zlatova, přidáme houby a hořčici a na mírném ohni dusíme 5 minut;
  7. Hotovou pečeni přendejte do vývaru s kurkumou, solí a pepřem;
  8. Polévku vařte dalších 10 minut, vypněte a nechte polévku vyluhovat;
  9. Při podávání posypeme čerstvými bylinkami.

Pokračování na další straně

1
2