Zde je 10 nejchutnějších polévek, které potěší nejen vás, ale i vaše hosty!
1. Aromatická polévka s uzeným kuřecím masem a smetanovým sýrem.
Ingredience:
- uzené stehno – 300 g;
- smetanový sýr – 3 polévkové lžíce. lžíce;
- brambory – 3 kusy;
- mrkev – 1 kus;
- cibule – 1 kus;
- koprová zelenina – pro podávání;
- sůl a koření – podle chuti;
- rostlinný olej – na smažení.
Co mám dělat?
- Stehno uvaříme, vyjmeme z vývaru, rozebereme na vlákna a přendáme zpět do vývaru;
- Dále přidejte na kostičky nakrájené brambory a nadrobno nakrájenou mrkev (nebo nastrouhanou);
- Smažte cibuli dozlatova a přidejte do polévky;
- Následuje tavený sýr;
- Vařte na mírném ohni po dobu 15-20 minut nebo déle, dokud není sýr hotový a zcela rozpuštěný;
- Při podávání posypte jemně nasekaným koprem nebo jinou oblíbenou zeleninou.
Dobrou chuť!
2. Hrachová polévka s loveckými klobásami a sýrem.
Ingredience:
- hrášek – 1 šálek;
- brambory – 3 kusy;
- mrkev – 1 kus;
- cibule – 1 kus;
- lovecké klobásy – 5 kusů;
- tavený sýr – 1 kus (nebo 2 polévkové lžíce);
- zelení – podle libosti;
- sůl a koření – podle chuti;
- rostlinný olej – na smažení.
- Výpočet – 3 litry.
Co mám dělat?
- Hrách namočte na 2 hodiny nebo přes noc;
- Hrášek nasypte do vroucí osolené vody, vařte 30 minut za stálého odstraňování pěny, přidejte brambory;
- Udělejte pečínku: Nakrájejte cibuli nadrobno, mrkev nastrouhejte (nebo nakrájejte najemno), orestujte téměř do změknutí, přidejte nakrájené párky;
- Přidejte pečínku k hrášku s bramborami a smetanovým sýrem a vařte, dokud se sýr úplně nerozpustí, při podávání posypte bylinkami.
Dobrou chuť!
3. Hrachová polévka s kuřecím masem a houbami.
Ingredience:
- kuřecí řízek – 300 g;
- houby – 150 g (například houby);
- hrášek – 0,5 šálku (předem namočený ve vodě přes noc);
- brambory – 2 kusy;
- mrkev – 1 kus;
- cibule – 1 kus;
- hořčice – 1 lžička;
- kurkuma – na špičce čajové lžičky (volitelně, pro více žluté barvy);
- rostlinný olej – na smažení;
- sůl a koření – podle chuti;
- zelenina – k podávání.
Co mám dělat?
- Hrášek spolu s kuřecími prsíčky dáme vařit do osolené vroucí vody na 30 minut nebo déle;
- Nakrájejte prsa na malé kousky;
- Brambory nakrájejte na kostičky a přendejte do hráškového vývaru s kuřecími prsíčky a vařte 15 minut i déle;
- Proveďte pražení;
- Nastrouháme mrkev (nebo nakrájíme na malé kousky) cibuli nakrájenou na malé kostičky;
- Zeleninu orestujeme do zlatova, přidáme houby a hořčici a na mírném ohni dusíme 5 minut;
- Hotovou pečeni přendejte do vývaru s kurkumou, solí a pepřem;
- Polévku vařte dalších 10 minut, vypněte a nechte polévku vyluhovat;
- Při podávání posypeme čerstvými bylinkami.
Pokračování na další straně