Tohle si nedávejte k snídani: Šest potravin, které nám kradou energii

Každodenní snídaně sestávající ze dvou šálků kávy a chleba z bílé mouky přináší místo energie jen letargii a roztěkanost.

Vhodně zvolené potraviny mohou lidem pomoci cítit se sytí a mohou výrazně zlepšit jejich náladu. Existují však také potraviny a nápoje, po kterých se lidem chce ležet na pohovce, místo aby se aktivně věnovali tomu, co mají rádi. Snídaňový tlak Jaké potraviny byste si tedy měli navždy odepřít, abyste se těšili pevnému zdraví?

Alkoholické nápoje

Alkohol může být ošidný. Na jedné straně mohou nápoje obsahující alkohol zlepšit náladu, snížit stres a uvolnit. Tyto účinky jsou však velmi krátkodobé. Oblíbené nápoje neobsahují žádné vitaminy ani bílkoviny. Navíc bylo prokázáno, že alkohol má negativní vliv na nervové buňky mozku. Alkohol jednoduše brání přístupu kyslíku k nim, čímž mozek trpí a zhoršuje se celková pohoda. Játra, hlavní „chemická laboratoř“ lidského těla, jsou také pod velkým tlakem. Důsledky nadměrného pití se často projevují jako nepříjemné příznaky kocoviny následující ráno.

Moučné výrobky

Chléb, sušenky a koláče obsahují jednoduché sacharidy i nebezpečné tuky. Zvláště nebezpečný je pro tělo palmový olej a podobné výrobky. Ke zpracování těchto „těžkých“ směsí je zapotřebí velké množství energie. Tyto výrobky jsou velmi kalorické, ale obsahují zanedbatelné množství stopových prvků a vitaminů.

Čajové sáčky

Čajové sáčky jsou zdrojem tříslovin. Tato látka, jejíž účinky na lidský organismus nejsou dosud zcela objasněny, dodává čaji jeho chuť a vůni. Třísloviny interagují s kofeinem obsaženým v čaji a působí jako stimulanty. Je třeba mít na paměti, že třísloviny mají výrazný vazokonstrikční účinek a mohou zrychlit srdeční tep. Čajové sáčky jsou levným nápojem a nedoporučují se ke každodennímu užívání. Obvykle se vyrábějí z odpadních produktů čajových továren. Čajové sáčky mají také močopudné vlastnosti.

Pokračování na další straně