To se děje v těle, pokud jíte cibuli a med po dobu sedmi dnů!

Jaké jsou výhody konzumace přírodního včelího medu?

Při pasterizaci, tj. tepelné úpravě při vysokých teplotách, ztrácí med všechny své známé léčivé vlastnosti. Enzymy jsou zničeny a výsledkem je tekutý sirup bez výživové hodnoty. Med lze proto velmi snadno padělat, proto je třeba dbát na jeho výběr. Přírodní med je důležitým zdrojem antioxidantů a také enzymů a minerálních látek, jako je železo, zinek, draslík, vápník, fosfor, hořčík a selen. Je také bohatý na vitamin B6, thiamin, riboflavin a kyselinu nikotinovou, takže o vitaminy není nouze. Včelí med také pomáhá snižovat hladinu špatného cholesterolu.

Při drcení plátků cibule je důležité nechat je pět minut při pokojové teplotě, aby se aktivovaly jejich enzymy jako superpotraviny. Poté je smíchejte s malým množstvím medu a bez žvýkání polkněte. Sklenice vody usnadní polykání. Proč se vyplatí jíst cibuli s medem po dobu sedmi dnů? Kombinace cibule a medu je považována za ájurvédský lék známý svými blahodárnými účinky na organismus. Podle studie citované americkou Národní lékařskou knihovnou Národního institutu zdraví dochází při konzumaci cibule s medem k následujícím účinkům:

1. Má ochranný účinek na srdce, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu a krevního tlaku.

2. Je užitečné pro lidi, kteří podstoupili chemoterapii, pomáhá detoxikovat tělo.

3. Má antimikrobiální a antifungální účinky.

4. Posiluje imunitní systém a chrání před nachlazením.

5. Zmírňuje bolest způsobenou osteoartrózou.

6. Má protirakovinový účinek.