Kombinace cibule a medu má při konzumaci nalačno mnoho zdraví prospěšných účinků. Co se děje s vaším tělem, když jíte cibuli a med? O cibuli a medu možná neslyšíte poprvé. Již víme, že cibule je považována za jednu z nejzdravějších potravin, ale v kombinaci s přírodním medem se její přínos ještě znásobí.
Podle odborníků může mít kombinace cibule a medu při konzumaci na lačno po dobu sedmi dnů úžasný vliv na zdraví. Kombinace cibule a medu: Jaké jsou výhody konzumace cibule? Vitamíny A, B1, B2, C, fosfor, síra, draslík, jód, vápník a křemík. A tyto vitaminy a minerály nejsou jedinými složkami, které se v této zázračné zelenině nacházejí.
Cibule také obsahuje alicin, látku se silným antibiotickým účinkem. Jeho účinky se projevují při nachlazení, chřipce a rekonvalescenci. Tím však jeho vlastnosti nekončí! Cibule může být účinná také jako protirakovinný prostředek. U lidí, kteří jedí cibuli, byl prokázán nižší výskyt rakoviny plic a eliminace negativních účinků kouření.
Zde je tedy další důvod, proč byste měli jíst cibuli s medem. Cibule také zabraňuje tvorbě krevních sraženin a ateroskleróze, zvyšuje chuť k jídlu a snižuje krevní tlak. Zde je důvod, proč byste měli tuto velmi chutnou rostlinu zařadit do svého každodenního jídelníčku!
Pokračování na další straně