TO JE CHYBA, KTERÉ MNOHO DĚLÁ PŘI ROZMRAZOVÁNÍ MASA A MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÁ

Pokud máte maso, které je potřeba rozmrazit a nespěcháte, zdá se logické nechat ho pomalu rozmrazit na kuchyňské lince. Bohužel to není nejlepší způsob a může být nebezpečný

Totiž, když je zmrazené maso ponecháno při pokojové teplotě déle než dvě hodiny, bakterie se mohou začít rychle vyvíjet. Jakmile teplota mraženého masa dosáhne více než 4,4 stupně, bakterie se mohou začít rychle množit.

Když je maso zmrazené, bakterie jsou v klidu a maso je v bezpečí, ale jakmile se při pokojové teplotě začne rozpouštět, „probudí se“.

Odborníci tvrdí, že maso se může stát nebezpečným již po dvou hodinách stání mimo lednici, tedy v horkých letních měsících již po jedné hodině.

Pokračování na další straně