Tajemství přípravy dokonalých lívanců – tento recept by měl být v každé domácí kuchařce!

Postup přípravy:

Smíchejte kefír, vejce, cukr a sůl.

Hmotu promíchejte metlou.

Přidejte sodu a mouku.

Těsto dobře promíchejte. Nezapomeňte, že později to už nenapravíte.

Odstavte těsto na 15–25 minut.

Když začne reakce sody a kyseliny mléčné, těsto trochu nakyne a na povrchu se objeví bubliny.

Do předehřáté pánve nalijte olej.

Těsto nepromíchávejte! Odebírejte těsto lžičkou na kraji nádoby a opatrně, abyste je nepotrhali, vkládejte lívance na pánev.

Počítejte s tím, že lívance jednou až dvakrát nabydou, takže je třeba jím dát prostor.

Až vyndáte první várku, dolijte olej, abyste udrželi hladinu.

Teď už nemusíte čekat, než se olej rozpálí, rovnou můžete vložit novou várku lívanců.

Lívance podávejte se smetanou, džemem, marmeládou nebo jinou omáčkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte ho s přáteli. Určitě se jim bude hodit!