Tajemství přípravy dokonalých lívanců – tento recept by měl být v každé domácí kuchařce!

Každá hospodyňka by měla znát na přípravu dokonalých lívanců nejen recept…

…A tady jsou všechna tajemství na opravdu chutný pokrm.

Tajemství přípravy lívanců:

1. Zahřejte kefír na pokojovou teplotu. Závisí na tom vzájemná reakce kyseliny mléčné se sodou. Vaše palačinky budou voňavé a načechrané.

2. Těsto rozmíchejte – vyndejte pánev a nechte těsto 15–30 minut v kuchyni.

3. Začněte péct, těsto nepromíchávejte!

4. Můžete přidat trochu rozinek, sušené meruňky, jablka nebo kdoule. Hlavně to nepřežeňte, aby těsto nebylo těžké

5. Smažte lívance na středním ohni a zakryté poklicí. Když se nahoře objeví dirky, otočte je obracečkou.

Recept na lívance se smetanou

Budete potřebovat:

kefír – 500 ml

vejce – 1

cukr – 1,5 pol. lžíce

soda – 0,5 čaj. lžičky

mouka – 350 g

sůl

Postup přípravy najdete na druhé stránce…