S touto metodou lze kuřecí maso uchovávat až rok bez lednice

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

1. Kuřecí stehna důkladně omyjte a očistěte a osušte papírovou utěrkou.

2. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkolečka a vložte ji do hluboké mísy.

3. Pokud máte rádi maso pikantnější, nakrájejte ho a přidejte feferonky. Pokud ji ale nechcete, můžete ji nahradit sladkou paprikou.

4. Přidejte stroužky česneku, bobkové listy, kuličky černého pepře a ocet. Promícháme a necháme cibuli trochu marinovat v přidaném koření.

5. Poté rozdělíme polovinu množství cibule na dno čtyř čistých a suchých sklenic.

6. Vložte maso do mísy. Dochuťte 30 g soli a dalším kořením podle chuti. Poté naplňte sklenice ochuceným masem. Zbylou cibuli rozložte na maso a poté sklenice pevně zakryjte víčky.

7. Přendejte je do velkého hrnce, dno vyložte utěrkou. Nalijte vodu do pánve tak, aby zcela zakrývala lahve. Položte na oheň a poté, co se voda vaří, vařte maso na mírném ohni po dobu 6 hodin.

8. Poté je nechte ve vodě na pánvi, dokud trochu nevychladnou. Poté vyndejte, přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě. Skladujte je na chladném místě.

9. Výsledné maso je měkké, drobivé, nádherně voní a je nesmírně chutné! Rádi ho jíme s rodinou a přáteli!