ZPŮSOB PŘÍPRAVY
1. Kuřecí stehna důkladně omyjte a očistěte a osušte papírovou utěrkou.
2. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkolečka a vložte ji do hluboké mísy.
3. Pokud máte rádi maso pikantnější, nakrájejte ho a přidejte feferonky. Pokud ji ale nechcete, můžete ji nahradit sladkou paprikou.
4. Přidejte stroužky česneku, bobkové listy, kuličky černého pepře a ocet. Promícháme a necháme cibuli trochu marinovat v přidaném koření.
5. Poté rozdělíme polovinu množství cibule na dno čtyř čistých a suchých sklenic.
6. Vložte maso do mísy. Dochuťte 30 g soli a dalším kořením podle chuti. Poté naplňte sklenice ochuceným masem. Zbylou cibuli rozložte na maso a poté sklenice pevně zakryjte víčky.
7. Přendejte je do velkého hrnce, dno vyložte utěrkou. Nalijte vodu do pánve tak, aby zcela zakrývala lahve. Položte na oheň a poté, co se voda vaří, vařte maso na mírném ohni po dobu 6 hodin.
8. Poté je nechte ve vodě na pánvi, dokud trochu nevychladnou. Poté vyndejte, přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě. Skladujte je na chladném místě.
9. Výsledné maso je měkké, drobivé, nádherně voní a je nesmírně chutné! Rádi ho jíme s rodinou a přáteli!