RUSKÁ BYLINKÁŘKA TVRDÍ: „Tyto tři ‚plevele‘ jsou darem od Boha, LÉČÍ celé tělo!

Pampeliška

Pampeliška je také považována za plevel. V předjaří je potřeba mladé pampeliškové listy otočit, namočit do vody, aby se zbavily hořkosti, a udělat z nich salát.

Z těchto listů lze připravit guláš a kořen lze zapéct s bramborami.

Listy pampelišky léčí anémii, rakovinu žaludku a jater, artritidu, osteoporózu, zánět lymfatických uzlin…

Pokud na podzim uvidíte pampelišku, která nevykvetla, vykopejte kořen a usušte ji – je to čistý poklad.

Lopuch

Lopuch je rostlina, která dokáže skoncovat s mnoha druhy rakoviny. Dokáže vyléčit cukrovku, bronchitidu, artritidu, revmatismus, osteoporózu, zlomeniny kostí, kýlu… Lopuch dokáže vyléčit i hepatitidu C.

Lopuch pomáhá při léčbě jaterních nádorů a také cirhózy jater. Pomáhá snižovat cholesterol, léčí ledviny, odstraňuje kameny z ledvin a žluč.

Kořen lopuchu zabraňuje chřipce a normalizuje teplotu. Čaj z bodláku a lipového květu úspěšně léčí nachlazení a chřipku.

Suchý a mletý kořen lopuchu lze použít k pečení chleba a vaření kaše a listy lze použít k přípravě lahodného guláše nebo salátu.

Ze suchých kořenů bodláku, pampelišky a piriky lze připravit lahodnou a zdravou kávovou směs.

Elena Fedorovna Zaitseva radí, aby se kořeny tohoto plevele vytrhávaly brzy na jaře, ale lze to udělat i na podzim, přirozeně usušit, poté rozemlít a použít k vaření kaše, kávy a pečení chleba.

Jak připravit kořenový čaj

Elena doporučuje vzít lžíci suchého a mletého plevele jedné rostliny a namočit ji do 400 ml vroucí vody. Čaj nechte 10 minut louhovat a poté stáhněte z ohně. Čaj nechte dvě hodiny odstát a pijte půl šálku třikrát denně, před každým jídlem.

Nemíchejte kořeny. Pijte sedm dní pampeliškový čaj, pak druhý týden bodlákový a třetí týden pijte světlicový čaj,