Ředění krve, prevence aterosklerózy a tromboflebitidy. Jednoduché tipy pro dlouhověkost a zdraví, o kterých od lékařů nikdo nemluví

Většina internetových vyhledávacích dotazů na téma zdraví obsahuje otázku: „jak ředit krev a snížit riziko trombózy“ ? Podle statistik totiž kardiovaskulární onemocnění zaujímají první řadu v žebříčku nejčastějších příčin úmrtí mezi obyvatelstvem naší planety.

Skutečně kvalitních informací o ředění krve však tolik není. Ještě méně informací je o tom, jak správně snížit riziko aterosklerózy. Blogeři v podstatě opakují stejné zásady správné výživy a uvádějí seznam produktů, které by měly ředit krev, ale nikdo se tomuto tématu hlouběji nevěnuje.

V tomto článku budu mluvit o jednoduchých zásadách správného ředění krve a snižování rizika trombózy.

Proč krev houstne?

Pro začátek v těle veškerá krev, která cirkuluje tělem, prochází centrálním orgánem, který zajišťuje její viskozitu. To není srdce, to jsou játra . A jen ona je schopna, v moderním pojetí, „ředit“ krev. A správněji řečeno – pak ho očistit od toxinů . To znamená, že příčinou husté krve je špatné fungování vašich jater! Z nějakého důvodu o tom nikdo z blogerů nemluví.

Zeptejte se svého lékaře: proč se zvyšuje viskozita krve? V 90% případů vám odpoví, že důvodem je věk, dědičnost, vysoký cholesterol atp. Jen málokdo řekne, že krev zhoustne kvůli pomalé práci jater a žlučníku, které ji nejsou schopny včas očistit od toxinů, nebo kvůli velkému množství tuku spotřebovaného s jídlem.

Pokračování na další straně