Recept na kefírové koblihy: Vyzkoušejte si udělat tyto jemné a nadýchané koblížky bez dlouhého čekání!

Koblihy připravuji celé roky ze stejného kynutého těsta, nikdy jsem ani jiné nezkoušela a byla jsem přesvědčena, že to co znám a používám je to nejlepší.

Pak jsem vyzkoušela tip od mé babičky – přidat do těsta kefír.

Výsledkem jsou ty nejlepší koblihy, jaké jsem kdy jedla, navíc těsto vykyne rychleji, namísto hodiny nebo dvou stačí počkat 20 minut!

Ingredience:

(1 šálek = 250 ml)

  • 2 a ½ šálku hladké mouky (případně dle konzistence těsta, možná budete potřebovat méně)
  • 1 šálek kefíru
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • špetku soli
  • ½ lžičky jedlé sody

Dále budeme potřebovat:

  • Olej na smažení
  • Džem na náplň
  • Moučkový cukr na posypání

Postup přípravy najdete na druhé stránce…