Kysané zelí má mnoho zdraví prospěšných vlastností, proto jeho častá konzumace dokáže v našem těle udělat mnoho dobrého.
Kysané zelí obsahuje spoustu vitamínů nezbytných pro správné fungování našeho těla. Jeho příprava je rychlá, levná a jednoduchá, takže nikdo z nás by s jeho přípravou neměl mít problémy.
Chcete vědět, jak připravit kysané zelí? Vše potřebné najdete v článku níže!
Kysané zelí má mnoho prospěšných vlastností pro náš organismus – umožňuje nám zvýšit odolnost proti virovým a bakteriálním infekcím a také posiluje naše cévy a zlepšuje vstřebávání železa, což je důležité zejména pro lidi bojující s opakující se anémií.
Podle dostupných informací najdeme ve 100 g kysaného zelí až 70 mg kyseliny askorbové, známé pod lidovějším názvem vitamin C.
Je to téměř celá denní potřeba tohoto vitamínu pro dospělého člověka, proto konzumace samotného kysaného zelí, např. salátu k večeři, naši potřebu vitamínu C uspokojuje, ale nejen!
Kysané zelí navíc obsahuje vitamíny A, B1, B2, E, H, K, PP a U, proto se vyplatí zařadit jej do našeho denního jídelníčku. Podívejte se na náš recept, nasbírejte všechny potřebné suroviny a vyrobte si kysané zelí, které potěší každého, kdo ho ochutná!
Ingredience a věci potřebné k přípravě kysaného zelí:
- sklenice cca 3l – 1 ks.
- zelí – 2-3 kg
- mrkev – 1 ks.
- bobkový list – 3 ks.
Pokračování na další straně