Odbornice na výživu Milka Raičević a gastroenterolog prof. Dr. Vojislav Perišić hovořil v Ranním programu o zdravé zelenině a potravinách, kterým je třeba se vyhnout.
Tématem rozhovoru byl zánět žaludku a poté, co vysvětlili, který čaj na tento problém nepomáhá, doktor Voja varoval i před jedlou sodou, kterou lidé pijí sami.
„Je to starý trik, něco sníš a nechutná ti to, tak si vezmeš antacidovou pilulku. Jestli se po 45 minutách cítíš lépe, je to kyselina. Jaká jedlá soda, člověče?! Neutralizuje kyselinu na polovinu.“ hodinu, a je hotovo, ne Musíte užívat léky, které mají prodloužený účinek, jedlá soda je princip – zadržuje vodu, dokud mistři odejdou,“ řekl doktor.
Raičevića souhlasil a řekl, že o žaludek je třeba pečovat a konzumovat hodně vlákniny, která jej přirozeně posiluje a chrání před podrážděním.
„Vláknina nám chrání žaludek a houby bych vyhodila. Je těžké je oklamat a málokdo je toleruje. Jako cibuli. Vše záleží na úpravě,“ řekla a poradila k přípravě cibule.
Pokračování na další straně