Pokud se snažíte léčit ekzém, vyhněte se následujícím 11 potravinám, které mohou ekzém zhoršovat

Ekzém je kožní onemocnění, které způsobuje zarudnutí, svědění, suchost a zánět kůže. Přestože příčiny ekzému nejsou zcela objasněny, jedním ze způsobů, jak se vypořádat se vzplanutím ekzému, je identifikovat potenciální spouštěče a vyhnout se jim.

Příčiny vzniku ekzému

Ekzém může být způsoben stresem, chemickými látkami, léky, textilem, mateřským mlékem a některými potravinami. Tento stav představuje vážné narušení života a může se vyskytnout kdekoli na těle, včetně obličeje. Propuknutí ekzému způsobuje další stres a může být kontraproduktivní pro proces hojení. Je třeba poznamenat, že níže uvedený seznam obsahuje potraviny, které často zhoršují příznaky ekzému, ale každý je jiný a někteří lidé je mohou konzumovat bez problémů:

  1. Rybí maso
  2. Ořechy
  3. Korýši a měkkýši
  4. Zpracované potraviny, včetně uzenin a slaniny
  5. Mléčné výrobky
  6. Lepek
  7. Vejce
  8. Rajčata
  9. Pomeranče
  10. Hrozny

Může být užitečné vést si potravinový deník, do kterého si budete zaznamenávat výskyt ekzému a potraviny, které ekzém způsobují nebo zhoršují. Nezapomeňte si zaznamenávat oblečení, stres, parfémy, mýdla atd. Kožní test může provést také alergolog.

Pokračování na další straně