Pampeliška léčí rakovinu, hepatitidu, játra, ledviny, žaludek… Zde je návod, jak ji připravit

Příprava:

Natrhejte asi 400 žlutých květů pampelišky. Zalijte je 3 litry studené vody a přidejte nakrájené 4 citrony a 4 pomeranče. Nechte působit 24 hodin. Poté přeceďte přes gázu, aby nezůstaly drobky a tekutinu přendejte do hrnce. Přidejte 2 libry cukru a za častého míchání vařte asi hodinu a půl po vyvaření tekutiny. Měli byste získat hustší sirup.

Poté snižte plamen a vzniklý horký sirup nalijte do teplých sklenic, které jste předtím vysterilizovali. Drž hubu. Sirup má hustší strukturu, proto se mu často říká med. Je skvělý na zmírnění příznaků nachlazení, kašle, bronchitidy… Užívejte na lžičku. Skvělý je i pro děti, takže se ho nebojte dát svým ratolestem každý den.

Květinový čaj

Připravit si můžete i čaj. Sbírejte květiny a osušte je na vzduchu. Připravte si čaj ze sušených květů a pijte ho vždy čerstvě připravený. Můžete do něj přidat i med, který ještě obohatí léčivé vlastnosti čaje, ale nezapomeňte, že med se do čaje nikdy nedává horký nebo kovovou lžičkou. Použijte dřevěné nebo plastové.

Kořen pampelišky léčí rakovinu

Skutečnost, že tato rostlina je tak léčivá, nedávno objevili vědci, kteří uvedli, že kořen pampelišky dokáže léčit rakovinu. Pokud chceme uchovat kořen pampelišky, je nutné jej usušit. Před sušením je třeba kořeny pečlivě oloupat a nakrájet na stejné menší kousky. Poté se kořen pampelišky suší na čerstvém vzduchu. Kořen pampelišky rozložte na zem, na suché a chladné místo s dobrým prouděním vzduchu. Kořen uschne za 3 až 14 dní a že je vysušený, poznáte, když pod prsty zkřehne. Sušený kořen pampelišky si takto usušený uchovává své léčivé vlastnosti až rok, při skladování v dóze na suchém a tmavém místě.

Kořen pampelišky čistí játra, žluč, ledviny a lymfu a povzbuzuje ledviny, aby posílaly toxiny močí ven z těla. Tento kořen se také používá k léčbě mnoha nemocí, jako je zácpa (op.a. zácpa), čistí pokožku od akné, otoků a podobně, léčí artritidu, revmatismus, hepatitidu, žlučové kameny (

Kořen pampelišky je mimořádně dobrý na ženské nemoci, zejména při prevenci a léčbě různých onemocnění prsu, jako jsou cysty, rakovina, různé nádory, otoky prsou a problémy s kojením a mateřským mlékem.

Chcete-li využít plný potenciál kořene pampelišky, je nejlepší ji užívat jako odvar nebo tinkturu.

Recept na odvar je následující : 30 gramů sušeného kořene pampelišky smícháme s 60 gramy čerstvého a směs zalijeme 2,5 decilitru vody a přidáme špetku soli. Tekutinu přiveďte k varu, pánev zakryjte a vařte 20 minut doměkka. Po uvaření obsah sceďte a pijte tři šálky „čaje“ denně.

Čaj z kořene pampelišky:

Osušte kořen rostliny, poté nasekejte nadrobno a umelte. Uschovejte prášek pro budoucí použití. Půl čajové lžičky denně zapijte sklenicí vody.

Zdroj:kucnilekar.com