Pampeliška léčí rakovinu, hepatitidu, játra, ledviny, žaludek… Zde je návod, jak ji připravit

Kromě močopudných vlastností stimuluje tvorbu žluči, čistí játra, pomáhá při alergiích a snižuje cholesterol a doporučuje se jako doplněk stravy pro těhotné a ženy po menopauze.

Začátek dubna je ideální čas na sběr pampelišek. Vydejte se za město, do oblastí daleko od silnic a užijte si přírodu a sběr.

Nejjednodušší způsob, jak sklidit celou rostlinu, je vložit nůž pod její kořen a rostlinu i s kořenem vytáhnout, protože všechny části této planě rostoucí rostliny jsou velmi léčivé.

Na salát připravíme listy pampelišky (čekanky) . Je to vynikající kombinace s vařenými vejci a bramborami, v bohatství vitamínů předčí špenát a rajčata. Kromě toho, že má močopudné vlastnosti, stimuluje tvorbu žluči, čistí játra, pomáhá při alergiích a snižuje cholesterol a doporučuje se jako doplněk stravy pro těhotné a ženy po menopauze, píše AlternativaZaVas. Pampeliška obsahuje více karotenu než mrkev a je výborným zdrojem různých minerálů a vitamínů.

Stonky pampelišky podporují rozpouštění žluči, regulují metabolismus a pročišťují krev a žaludek. Lidové léčitelství je doporučuje proti cukrovce a mléko z natě je známo, že odstraňuje bradavice. I když se někteří domnívají, že „mléko“ pampelišky je jedovaté, není to pravda a pravdou je spíše opak. Je to velmi léčivé.

Z květů této rostliny se získává sirup, kterému se někdy říká med. Tento sirup čistí a posiluje krev a trávení, pomáhá i při kašli. Nyní je ten správný čas vykročit do přírody a pořídit si pampelišku.

Pokračování na další straně