Osvědčená rada zkušených hospodyněk: Díky této úpravě vám už žádný štrůdl nepraskne

Řezy by neměly být příliš hluboké a neměly by být příliš blízko u sebe. Mnoho hospodyňek doporučuje namazat vršek dortu. Množství náplně by mělo být tak akorát, protože příliš mnoho náplně může způsobit prasknutí závinu.

Tento postup se doporučuje pro kakaovou náplň. Vyválené těsto potřeme olejem. Posypeme kakaem nebo čokoládovým pudinkovým práškem, posypeme cukrem a pokapeme olejem nebo rozpuštěným máslem.

Svineme, necháme na plechu mírně vykynout a vrch těsta potřeme olejem nebo rozpuštěným máslem. A vložíme do studené trouby. Pak zapněte troubu – možná se vám to bude zdát divné, ale tato rada je ve skutečnosti stará přes 100 let.

Výsledek bude dokonalý! Pokud i po vyzkoušení všech výše uvedených tipů závin stále praská, může být na vině i trouba. Pravděpodobně je poškozené těsnění a trouba nasává vzduch, což má za následek horší kvalitu pečení. Doufáme, že vám tyto tipy pomohou.

Hodně štěstí!