Pokud se stane, že těsto při pečení závinů po stranách popraská, máme pro vás cenné rady od zkušených hospodyněk.
Upečte si ten nejlepší štrúdl, který nepraskne, s těmito užitečnými radami . Některé postupy už možná znáte a některé vás překvapí.
Zkušenosti mnoha hospodyněk ukázaly, že vlhčí náplně, jako jsou povidla nebo tvaroh, mohou způsobit navlhnutí těsta, které pak při pečení popraská.
Jak připravit závin, aby nepraskl?
Příprava těsta
Základem celého procesu je dobré vykynutí těsta. Poté po vyválení těsta a svinutí závinu jej necháme na plechu na teplém místě přikryté ještě 15-20 minut kynout. Dobře vykynuté těsto je prvním krokem k úspěchu.
Dalším důležitým krokem při přípravě závinu je jeho správné svinutí a zabalení. Možná vás překvapí, že těsto by nemělo být po celém povrchu rovnoměrně husté. Je ideální na vyválení těsta od nejtenčího po nejsilnější.
Začněte rolovat tenčí stranou zevnitř a silnější stranou zvenku. Konec těsta dobře slepíme (vnitřek můžeme potřít trochou vajíčka) a položíme na dno pod závin. Závin nerolujte příliš těsně.
Pokračování na další straně