Brambory uchovávejte na nejtmavším a nejchladnějším místě, ale ať se děje cokoliv, neskladujte brambory v lednici.
Existuje důvod, proč se brambory všude prodávají po pytlích. Dá se připravit na různé způsoby a na rozdíl od většiny produktů se dá skladovat týdny nebo dokonce měsíce. A i když jsou brambory obecně docela odolné, existují správné a špatné způsoby jejich skladování. Bez ohledu na druh brambor by měly být všechny skladovány podle těchto tipů a triků pro co nejdelší trvanlivost.
Trvanlivost brambor ve skutečnosti závisí na způsobu skladování. Čerstvé brambory skladované v ideálních podmínkách vydrží i několik měsíců. Pokud jsou brambory skladovány při teplotě nad 13°C, dojde k jejich rychlejší dehydrataci, což zkrátí jejich trvanlivost. I za méně než ideálních podmínek vydrží škrobová hlíza často několik týdnů.
Vyberte si dobré brambory
Skladování brambor začíná v supermarketu. Hledejte brambory bez řezů, tmavých skvrn nebo měkkých míst. Měly by mít rovnoměrnou strukturu pokožky s minimálními mělkými očima a bez zelené. Skvrnité brambory se při skladování rychleji kazí.
Pokračování na další straně