Víme, že když jedlou sodu použijeme zevně – na pleť, vlasy, nehty, zuby – působí blahodárně, ale co se stane, když ji vypijeme?
Vyvážená hodnota pH:
jedlá soda alkalizuje tělo, což má za následek vyváženou hodnotu pH. Kyselost sice usnadňuje trávení, ale zásaditější pH je považováno za zdravější, protože většina degenerativních onemocnění vzniká v kyselém prostředí.
Prevence ledvinových kamenů:
ledviny jsou citlivé na kyselou moč, zvláště pokud se již vytvořily ledvinové kameny. Pokud pijete jedlou sodu, udržuje ledviny, což ztěžuje tvorbu ledvinových kamenů.
Neutralizátor kyselin:
alkalická jedlá soda neutralizuje kyselinu a je vysoce doporučena, pokud bojujete s žaludečním refluxem.
Antiseptický:
jedlá soda působí antisepticky, hubí parazity, houby a plísně. Vynikající dezinfekce úst a krku, kloktání jedlou sodou se doporučuje při nachlazení a rýmě.
Dně můžete zabránit:
v případě dny se obsah kyseliny močové v krvi zvyšuje a soli kyseliny močové se ukládají v různých tkáních, především v kloubech. Jelikož jedlá soda vyrovnává pH těla, někteří odborníci doporučují její konzumaci.
Pokračování na další straně